یاقوت (Ruby)

یاقوت (Ruby) سنگی قیمتی است که رنگ آن از صورتی تا قرمز متغیر است و از خانواده کانی کوراندوم (اکسید آلومینیم) است. رنگ قرمز یاقوت به دلیل حضور عنصر کروم در کانی کوراندوم است. نام این سنگ Ruby از کلمه لاتین ruber به معنی قرمز گرفته شده است.  نوع دیگری از یاقوت، یاقوت کبود یا sapphire است. یاقوت در کنار الماس، زمرد و یاقوت کبود، 4 سنگ قیمتی را تشکیل می دهند....

ادامه نوشته

ب ام و سری(BMWi)

ب ام و سری i یا (BMWi) مجموعه ای از اتومبیل های الکتریکی پیشرو را شامل می شود. این مجموعه شامل BMWi3 یک اتومبیل تماما الکتریکی بدون دود است که برای رانندگی در شهر مناسب است و هم چنین BMWi8 که یک ماشین اسپرت بسیار پیشرفته است. طراحی این سری، تحسین برانگیز است. در ب ام و سری i محفظه سرنشینان از فیبر کربن ساخته شده است. فیبر کربن 50 درصد سبک تر از فولاد و 30 درصد سبک تر از آلومینیم است. در عین حال فیبر کربن یک ماده مستحکم است و ایمنی سرنشینان را افزایش می دهد. طراحی این سری کاملا منحصر به فرد بوده (Life Drive) و در واقع از دو بخش مجزا تشکیل شده است: یک بخش محفظه سرنشینان که از جنس فیبر کربن است و دیگری تجهیزات رانندگی و باتری ولتاژ بالا. به علت این که تمام تجهزات ماشین در کف محفظه سرنشینان قرار گرفته، فضای بیشتری برای مسافران وجود دارد. وجود سیستم Life Drive وزن باتری را جبران کرده و مرکز ثقل ماشین را به زمین نزدیکتر می کند و چابکی خاصی ایجاد می کند.

برای دیدن عکس ها به ادامه ی مطلب بروید...

 
ادامه نوشته

خواص زَردچوبه

زَردچوبه یا زَرچوبه ( Turmeric ) با نام علمی Curcuma longa، نوعی گیاه و ادویه ای است که از آن گیاه تهیه می شود. زردچوبه از رده زنجبیل وارها (Zingiberidae)، راسته زنجبیل ها (Zingiberales)، تیره زنجبیلیان (Zingiberaceae)، جنس زردچوبه های ها (Curcuma) است.

پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره است که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار می رود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می رود، تشکیل می دهد.

زردچوبه گیاهی است علفی، پایا و دارای ریزوم هایی که از آن ساقه ی هوایی به ارتفاع یک تا یک و نیم متر خارج می شود. برگ های این گیاه در قاعده ی ساقه، تقریباً غلاف دارد و در بالای ساقه، بدون غلاف هستند. ساقه ی گل دار از بین برگ ها خارج شده و به رنگ سبز مایل به زرد یا زرد است. قسمت مورد استفاده، ریزوم ها است که کشت کاران پس از کندن و بیرون آوردن آن از زمین، ریشه های فرعی را جدا کرده و پس از شست و شو، در آفتاب، خشک می کنند؛ سپس به مصرف می رسانند. زردچوبه در ایران نمی روید و جزء اقلام وارداتی است.

زردچوبه طعمی تلخ و تند دارد و از اجزای اصلی پودرهای کاری و برخی از انواع خردل است. پودر و اولئورزین زردچوبه در صنعت آشپزی به عنوان طعم دهنده ی غذا، بسیار استفاده می شود. زردچوبه در طب آسیایی، از گذشته های دور کاربرد داشته است. در طب چینی، برای درمان مشکلات متفاوتی نظیر بواسیر و نفخ، به کار می رفته، هم چنین به شکل ضماد و پماد به عنوان مسکن و برای درمان عفونت های قارچی نظیر کچلی، به طور موضعی کاربرد داشته است. از زردچوبه برای کنترل زردی و هپاتیت، و از روغن آن نیز گاهی در عطر سازی استفاده می شود.

 

خواص زردچوبه

• مهم ترین خاصیت زردچوبه، خاصیت صفرا آوری آن است. از دیگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضی مارها، ضد سموم کبدی، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد نفخ و مقوی معده هستند.
شرح بعضی خواص مهم آن عبارتند از:
• خاصیت ضد اکسیدان دارد. این خاصیت مربوط به هر دو دسته مواد محلول در آب و چربی آن است. این خاصیت زردچوبه قوی تر از ویتامین E است.
• خاصیت ضد سرطان دارد. این خاصیت را مربوط به اثرات ضد اکسیدان مستقیم یا از طریق خنثی کردن رادیکال های آزاد و یا خنثی کردن بعضی از مواد موثر کارسینوژن می دانند که در آزمایشات داخل و خارج از بدن به اثبات رسیده است.
• خاصیت ضد ورم دارد. خاصیت ضد ورم زردچوبه مشابه اثر کورتیزون یا فنیل بوتازون است.
• زردچوبه برای بیماری قلبی و عروقی مفید است. زردچوبه دارای خاصیت کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبندگی پلاکت ها است.
• زردچوبه برای کبد مفید است. از نظر محافظتی اثراتی شبیه به گلی سریزین یا سیلی مارین را ایجاد می کند.
• زردچوبه دارای اثر ضد نفخ و ازدیاد آنزیم های روده و معده است. مقدار زیاد آن ممکن است باعث زخم شود؛ ولی مقدار کم آن باعث افزایش ترشحات معده شده و از زخم حاصل از استرس، الکل و ایندومتاسین جلوگیری می کند.
• زردچوبه دارای ویژگی ضد میکروب است. اسانس زردچوبه دارای خاصیت ضد میکروبی به روی بسیاری از میکروارگانیسم ها از جمله استافیلوکوک، استرپتوکوک، کلستریدیوم، سارسینا، کورینه باکتریوم و خاصیت ضد قارچی است.

بادمجان ( Eggplant )

بادمجان ( Eggplant ) با نام علمی Solanum Melongena گیاهی است یك ساله با برگ های بیضی شكل و متعلق به خانواده ای است که در آن، گوجه فرنگی، فلفل و سیب زمینی وجود دارند.

بادمجان از زمان های بسیار قدیم در هند كشت می شده و از آن جا به نقاط دیگر جهان، راه یافته است. چین از قرن نهم هجری شروع به كشت و زرع آن كرد. تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه به انگلستان برده و آن را كدوی گینه ای نامیدند. در ایران نیز مرغوب ترین نوع آن را به كاشان نسبت می دهند....

 
ادامه نوشته

سیر (Garlic)

سیر (Garlic) با نام علمی (Allium sativum) گیاهی از راسته مارچوبه سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک (Allium) است.

سیر از سبزی هایی است که تاریخی بسیار کهن دارد. انسان خواص درمانی این گیاه را پنج قرن قبل از میلاد مسیح شناخته بود....

ادامه نوشته

راز کلمات

عاقلانه ترین کلمه "احتیاط " است
حواست را جمع کن

دست و پا گیر ترین کلمه "محدودیت" است
اجازه نده مانع پیشرفتت شود


سخت ترین کلمه "غیر ممکن" است
اصلا وجود ندارد

مخرب ترین کلمه "شتابزدگی" است
مواظب پل های پشت سرت باش

تاریک ترین کلمه "نادانی" است
آن را با نور علم روشن کن ...

ادامه نوشته

ریاضیات به سبک شیخ بهایی

آنچه که میخوانید ریاضیات به سبک شیخ بهایی است که از کتاب خلاصة الحساب شیخ بهایی که در سال 1311 قمری نوشته شده به فارسی برگردانده شده است این کتاب شامل ده باب سی فصل در ریاضیات پایه ؛نجوم ؛وسیارات میباشد

در این روش؛در جمع چند عدد چند رقمی که زیر هم نوشته شده بجای آنک اعداد از سمت راست جمع زده شوند ,
از سمت چپ جمع زده می شوند. مثلا:
6549
7542
3659
-----------
    16
16
13    
29        
-----------
17750   

 
همین طور که می بینید هیچ (ده بر یک یا بیست بر دو ویا...)بکار برده نمی شود وبرای یاد گیری خصوصا بچه ها بسیار راحت است

دیوار بزرگ چین

دیوار بزرگ چین (the great wall of china ) یکی از هفت اعجاز جهان شمرده می شود . اين ديوار که در حدود ۲۷۰۰ سال پيش ساخته شده ، به طول 6700 کیلومتر از میان صحراها، چمنزارها، کوه ها و فلات ها، از غرب تا شرق کشور چین عبور کرده است...

ادامه نوشته